15.9.2015

Berlenga



















Kuvat Berlengan saarelta, Penichestä, jossa siis vietettiin kaksi yötä Siskon kanssa. Ensimmäinen päivähän siellä oli tosi tuulinen, eli suorastaan kylmä, ja sitten toisena päivänä tämä upea saari ja auringonpaiste.
En muista olenko ikinä nähnyt noin ihanan väristä vettä, mutta ainakin nyt näin. Niin kirkasta! 

Saari käsittääkseni kuuluu luonnonsuojelualueisiin ja siellä ei paljoa linnan, rantsun, maisemien, ravintolan, majakan ja joidenkin pikku asumusten lisäksi mitään ole, mutta kun käveli sinne linnalle, kaaaiikki ne portaat edestakaisin, niin pakko oli pulahtaa tuonne veteen, ja ihan hitsin kylmäähän se sitten oli..

Koko matkan portaita mennessä pelkäsin, että lisko jostain pomppaa nilkkaan, tai astun päälle, ja säikähdän ja tipahdan kalliota alas. Niitä nimittäin vilisi jokapuolella, mutta onneksi minulla vain tipahti melkein syliin yksi, kun astelin tuolla linnakkeen sisällä turvallisesti reunojen ulottumattomissa..

Huomenna kurssi vie meidät museoon ja viimeviikolla oltiin myös Cargaleiron museossa, se oli hyvä museo, ja sitten joku tuommoinen jonkun kunkun puutarha, Jardim do Paco Episcopal, kävästiin katsomassa, en ihan päässyt kärryille mikä tyyppi siellä oli asustellut, mutta ihan kiva paikka. Kamera vaan oli kotona, koska enhän minä muistanut sitä retkipäivää..

Sitten vielä tämä asuntoasia lyhykäisyydessään! Viikko siis oltiin hostellissa, tavoitteena etsiä sillä aikaa kämppä. Noh paria käytiin katsomassa ja valittiin tämmönen neljän makuuhuoneen asunto, isot yhteiset tilat ja kaksi kylpyhuonetta. Meille puhuttiin tästä opiskelijakämppänä, että tätä aina opiskelijoille on vuokrattu ja saatiinpa siinä jossain lomassa myös käsitys, että täältä löytyy netti.(ei löydy) 

Sunnuntaina tänne hostellilta taksilla kurvattiin, lauantaina kun oli ostettu peitot, tyynyt, lakanat ja muut tarpeelliset, eli tavaraa riitti, ja intopinkeenä sitten alettiin siivoomaan huoneitamme ja vähän yhteisiäkin tiloja. Ajateltiin, että täällä on asukkaana joku opiskelija, joka on kesäloman muualla, koska oli aika pölyistä ja jääkaapista löytyy kuukausia vanhaa maitoa ja muuta sellaista ei ihan äskettäin tarvittua tavaraa. Ei myöskään oltu tätä ''poikaa'' nähty kahdella aiemmalla vierailukerralla. Noh kappas, justiin kun oltiin alettu asettua taloksi ja keittiössä oli viimeinkin ruuanlaitto meneillään, niin asukki sitten pamahtaa paikalle ja tadaa, opiskelijapojan renttu paljastuikin mas o menos viiskymppiseksi ukkeliksi, jota aluksi luulin omistajaksi, mutta tänne se vaan asettui. Oli innoissaan, että saa puhua englantia, onhan hän kuitenkin englannin opettaja! Siiis mitäää! Pikku shokki siinä sitten, eipä oikein muuta voinut. 

Enkä edes tiedä miten jatkaisin tätä tarinaa, koska ollaan edelleen aika kysymysmerkkinä. Tänään käytiin firmassa, jonka kautta tämä kämppä saatiin ja siellä oltiin ihmeissään myös tästä ''opiskelijasta'', samoin meidän erasmuksien asioita hoitavan naisen toimistolla. So what to do, siinäpä hauska kysymys.

ps. saatiin tänne tullessa ilmainen sim-kortti, joku paikallinen liittymä, jossa on kuukausi ilmaista kokeiluaikaa, tällä nyt sitten surffaan täällä ja en tiedä millon netin käyttö stoppaa, koska tässä on datakatto.



2 kommenttia:

:--)