10.9.2015

Castelo Branco








Okei, täällä taas, eli pitkästä aikaa. Ei tätä konetta vaan jaksa avata! Nyt on kielikurssi alkanut, ja se on aikas tylsää touhua, asiat toistetaan joku sata kertaa, luokkahuoneessa ei kierrä ilma, ja siitä syystä penkkiin meinaa väkisin nukahtaa ja päivä ei edes kestä kuin vaivaiset neljä tuntia! On muuten nahkapäällysteiset tuolit, se meinaa sitä, että.. huhhuh.

Omaa kampustani en vielä ole käynyt tarkistamassa, mutta sen sijaan oon ehtinyt näkemään ''biitsin'', eli uima-altaan, joka yrittää korvata vedettömän kaupungin vedettömyyttä, yhden karsean hotellin, yhden ihan ookoon hostellin, tulevan asuntoni, pari muuta kampusta, docasin, puistot, linnan rauniot, juna- ja bussiasemat, isoimman ostoskeskuksen ja muita pienempiä putiikkeja ynnä muuta ynnä muuta.. Eli about kaiken! Kaupunki on pieni ja ihmisiä wikipedian mukaan 56000(2011), joten paljon tässä ei ole nähtävää, mutta ehkä tämä menettelee. Onhan tässä Kouvolan arkkitehtuuriin verrattuna paljonkin viihtyisämmät oltavat. 

Kuvat ovat tuolta linnan raunioilta ja arkkitehtuuri näyttää kyllä kovin yksitoikkoiselta, mutta on täällä myös vanhoja taloja, jotka vähän piristää katukuvaa. Ylhäältäpäin kolmannessa kuvassa vähän tsuumattuna keskustaa, siinä näkyy tuo eh, erikoinen, rakennus, joka on museo ja sen edessä on ''docas'', eli tuommoinen keskusaukio, käsittääkseni ainakin. Neljännessä kuvassa sitten keskellä näkyy vähän nuita kaupungin isoimpia puistoja.. 

Ja mitäs muuta, eilen löydettiin asunto, keskustasta, siinä on iso keittiö, olohuone, neljä makuuhuonetta ja kaksi vessaa. Voin esitellä sen sitten myöhemmin.. Kielikurssilla olevat vaihtarit suurimmaksi osin aika nuoria(onneks tunnilla harjoitus:''kuinka vanha olet?'' skippasi just sopivasti minut, eikä tarvinnut kertoa, että olen VANHIN kaikista siellä.), jaksaavat bailata esimerkiksi joka ilta, me ei olla vielä jaksettu lähteä mihinkään, hups. Ehkä sitten, kun pääsee asettumaan omaan kotiin.. Odotan aika kovasti sitä, että voin tehdä oman aamupalan keittiössä, esimerkiksi pilkkoa hedelmiä!! Hostellin aamupalalla on pullaa ja kahvia, no okei patonkia, joka tulee niin pahasti korvista ulos, sitä pitää ostaa nimittäin iltapalaksikin, koska ilman keittiötä ja keittiövälineitä ei hirveitä pysty loihtimaan. Jos jotain mä en tajua, niin näiden aamupalaa. Ja nämä taas ei tajua sitä, että suomalaiset ei välttämättä tykkääkään kylmästä.. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

:--)