25.9.2015

Kouluun






Tähän ois varmaan sopinut hyvin kuvat koulusta, muttakun unohdin taas ottaa niitä sieltä, joten tällä kertaa kuvat on Jardim do Paço Episcopal-puutarhasta, josta joskus mainitsin.

Eli siis! Tänään alkoi vihdoin koulu, kesti hurjat 45min. No olin vähän myöhässä, koska bussit, mitä nää bussit oikee on? Kulkee puolentunnin välein e h k ä ja sitten pitäs olla erivärisiä linjoja, niin sama sininen bussi oli myös oranssin linjan bussi ja en yhtääään tiedä mistä sen sitten tietää minkä linjan bussi se on.. Paitsi tietysti jos kysyy, sitten voi saada hämmentyneen katseen, koska englannin kieli ja siinäpä se, eli parasta vaan hypätä bussiin ja katella sitten miten käy. Tosin useammin menee jotain busseja, mistä kuski vaan heristää sormea, kun yrität saada sitä pysähtymään, eli enemmän täällä menee busseja ''ei linjalla'', kuin niitä joihin voisi kyytiin hypätä. Tässä onkin tavoitetta, oppia ymmärtämään busseja, ja kyseessä on tämmöinen tuppukylä, ei pitäs olla vaikeata, mutta paljon selkeämpää on isoilla kylillä ollut.

Niin se koulu. Olin aika paineessa, että onpa mukava mennä myöhässä ekana päivänä ja pyysin toisia vaihtareita sanomaan, että mä oon tulossa ja hitto. Noh, opettaja olikin jo aiemmin tapaamani mukava miekkonen, ja eipä näyttänyt hirveästi myöhästyminen haittaavan, oikeastaan ei olisi haitannut varmaan vaikka olisi ollut kokonaan poissa, hän vaan posotti portugaliksi kaiken ja tunnin lopuksi sanoi, että ei teidän tänne kannata tulla, puhun vaan portugalia, laitan sitten sähköpostilla asiat. Ok, semmonen päivä. No se sähköposti tuli ja siellä kurssilla tehdään joku ihan älytön työ, joten toivottavasti laittaa edes jotain infoa siitä, mitä niille muille kurssilla opettaa! 

Aiemmin oltiin jossain aloitustilaisuudessa, joka oli ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoille, portugaliksi, ei tajuttu mitään. 
Noh, saatiin sentään tietää miten mennä kursseille(eli mennään vaan minne tunneille halutaan, stressasin tästäkin turhaan) ja jotain semmoista pientä tärkeää, kuten myös se, että koululla ei ole ainuttakaan ohjelmaa jonka käytön hallitsisin, joten pientä lisähaastetta kehiin! Ei tarvitsisi kun vasta ensiviikolla(tiistaiksi) palauttaa ensimmäinen 3D-tehtävä, eikä kukaan vielä ole kertonut miten pääsee koulun koneille. Mutta kerkeehän sitä! 

Näihin päivityksiin meinaa tulla ihan liikaa tekstiä, mutta kun mä en saa aikaseksi päivitellä useamminkaan! Olen nyt intopinkeenä käynyt salilla tämän viikon ja sitten on ollut kiirettä kielikurssin kanssa ja erasmusdinnereitä ja mitä näitä nyt on.. 
Sali on muuten aika jees, siellä on uima-allaskin, en ole vielä kerinnyt käydä uimassa, mutta semmoinen on kuitenkin! Parit tunnit olen testannut, ne on ollu gooood, mutta itse kuntosalin puoli on aika pieni, vähän miinusta siitä, mutta koska sali on tien toisella puolella, niin menkööt pienet miinukset!

Okei, ei muuta nyt, huomenna Faroon viikonlopputrippi, jee, hauskaa viikonloppua teillekin! 

ps. tänään sain kahdesti sellaisen melkein oikeasti hämmentyneen ''ai sä et oo portugalilainen''-lausahduksen, kun en osannut puhua takaisin portugalia, mutta kuulemma oon ruskettunut, joten se riittänee sulautumiseen, blondius ei olekaan niin ihmeellistä, tai siniset silmät! 

pps. hahaha, I wish.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

:--)